Turisme Cultural

Que visitar...

Ens trobem al Pallars Jussà, just a tocar del Montsec de Rubies. Aquesta ubicació en una zona de muntanya mitjana és ideal per a visitar durant tot l’any, amb Lo Cel de Toló  com a base des d’on podreu planificar les vostres excursions turístiques i culturals.
A continuació, us presentem algunes opcions d’excursions en cotxe o combinades amb petites caminades que esperem que gaudiu.
Ruta per la Vall de Barcedana
Ruta en cotxe per descobrir la Vall de Barcedana, passant per l’Hostal Roig, una petita caminada per visitar el castell de Sant Gervàs, descobrir un espectacular mirador al poble de  Llimiana, anar cap a Castell Mur i tornar per Tremp.
 Ruta per la Conca Dellà
En aquesta ruta visitarem l’esglesia de Covet,  el poble d’Isona (amb el Museu Parc Cretaci), passejarem per l’estany de Basturs (un dels pocs estanys càrstics que hi han), ens atansarem a Orcau a on podrem gaudir de les petxades dels ultims dinosaures que van viure a Europa, podrem visitar un celler de vi , i si tenim forçes encara pujar fins el Castell d’Orcau.
Castell Mur
El Castell de Mur, per la seva arquitectura i estat de conservació, esdevé l’emblema dels castells de frontera dels comtats catalans.
Constitueix l’exemple de fortalesa  romànica del segle XI més ben conservada de tot Catalunya. És una obra declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.
La visita al Castell de Mur es guiada amb una duració aproximada de 45 min, s’ha de consultar horaris, i cal reserva prèvia.

Descobreix el Pallars Jussà des de casa nostre!