Turisme Cultural

Que visitar...

Ens trobem al sudest del Pallars Jussà, al extrem occidental del Montsec de Rubies.
Aquesta situació de muntanya mitjana es ideal per a venir tot l’any i tenir com a  base Lo Cel de Toló des d’on podreu  planificar les vostres excursions turístiques i culturals.
Ací us presentem algunes excursions a prop de casa nostra, però les possibilitats son inmenses.
Ruta per la Vall de Barcedana
Ruta en cotxe per descobrir la Vall de Barcedana, passant per l’Hostal Roig, una petita caminada per visitar el castell de Sant Gervàs, descobrir un espectacular mirador al poble de  Llimiana, anar cap a Castell Mur i tornar per Tremp.
 Visites al Parc Cretaci (Museu de la Conca Dellà)
Situat a pocs quilòmetres de casa nostre, a Isona, el Museu de la Conca Dellà us ofereix propostes per a poder descobrir una zona que temps enrere va ser ocupada per la cultura Romana, i molt abans, habitada per els darrers DINOSAURES que van habitar la terra.
La visita al museu es per lliure però s’hi organitzen visites guiades i combinades als jaciments paleontològics de la zona on un guia us explicarà  i interpretarà sobre el terreny. (Cal reserva prèvia)
Molt recomanable per anar també amb infants.
Castell Mur
El Castell de Mur, per la seva arquitectura i estat de conservació, esdevé l’emblema dels castells de frontera dels comtats catalans.
Constitueix l’exemple de fortalesa  romànica del segle XI més ben conservada de tot Catalunya. És una obra declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.
La visita al Castell de Mur es guiada amb una duració aproximada de 45 min, s’ha de consultar horaris, però no cal reserva prèvia.

Descobreix el Pallars Jussà des de casa nostre!