Turisme Cultural

Que visitar...

Ens trobem al sudest del Pallars Jussà, al extrem oriental del Montsec de Rubies.
Aquesta situació de muntanya mitjana es ideal per a venir tot l’any i tenir com a  base Lo Cel de Toló des d’on podreu  planificar les vostres excursions turístiques i culturals.
Ací us presentem algunes excursions en cotxe o combinades amb petites caminades que esperem que us agradin.
Ruta per la Vall de Barcedana
Ruta en cotxe per descobrir la Vall de Barcedana, passant per l’Hostal Roig, una petita caminada per visitar el castell de Sant Gervàs, descobrir un espectacular mirador al poble de  Llimiana, anar cap a Castell Mur i tornar per Tremp.
 Ruta per la Conca Dellà
En aquesta ruta visitarem l’esglesia de Covet,  el poble d’Isona (amb el Museu Parc Cretaci), passejarem per l’estany de Basturs (un dels pocs estanys càrstics que hi han), ens atansarem a Orcau a on podrem gaudir de les petxades dels ultims dinosaures que van viure a Europa, podrem visitar un celler de vi , i si tenim forçes encara pujar fins el Castell d’Orcau.
Castell Mur
El Castell de Mur, per la seva arquitectura i estat de conservació, esdevé l’emblema dels castells de frontera dels comtats catalans.
Constitueix l’exemple de fortalesa  romànica del segle XI més ben conservada de tot Catalunya. És una obra declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.
La visita al Castell de Mur es guiada amb una duració aproximada de 45 min, s’ha de consultar horaris, però no cal reserva prèvia.

Descobreix el Pallars Jussà des de casa nostre!