Experiències amb estrelles

Estem situats en el Montsec,  considerat un Cel Starlight,  un dels millors llocs del món per fer observació astronòmica i gaudir de la llum de les estrelles.

La nostra proposta

De la mà de un astrònom, viu una experiència  única descobrint l’univers amb la família, els amics o per regalar a la teva parella.

———–

L’activitat es pot iniciar tot just en els primers moments de foscor, adaptant-se als horaris i les vostres necessitats. Les explicacions sempre parteixen d’un nivell bàsic, adequant-se tant a un públic adult com a infants.

Comencem descobrint el cel amb una explicació didàctica a partir d’imatges espectaculars: una passejada pel que sabem de l’Univers i que després experimentarem en directe. Tot seguit observem el cel reconeixent les principals constel·lacions visibles, la seva mitologia i algunes claus per orientar-nos a la nit.

Finalment comença la part més emocionant, amb recorregut per diferents astres visibles al cel per mitjà de l’observació amb telescopi!

  • Equip: El taller es realitzat pels astrònoms o educadors de Celístia Pirineus, formats i amb amplia experiència en divulgació d’astronomia.
  • Idioma: Català, castellà, anglès o francès.
  • Material: Portem tot el material astronòmic necessari. A més de projector i pantalla per a la xerrada, en l’activitat d’observació utilitzem làsers, telescopis automatitzats i binocles astronòmics.
  • Públic: El format de l’activitat és ideal per a públic d’un gran rang d’edats i sense necessitat de coneixements previs, però amb moltes ganes de gaudir aprenent i experimentant.
  • Durada: Entre 2 i 2,5 hores aprox.
  • En cas de mal temps: No ens quedem pas sense astronomia! Al mateix lloc, o bé en una sala interior, fem una xerrada imatges espectaculars i didàctiques del cel nocturn de la zona, seguida d’un taller on cadascú construeix i s’endú un petit instrument astronòmic a casa. A més, muntem el telescopi a la mateixa sala i mostrem com funciona aquest.
  • Preu: El preu total d’aquesta activitat es de 160€.
  • Reserves: Per realitzar cal concertar-la prèviament.