Activitats

La situació de la casa, al peu de la Serra de la Campaneta i a tocar del Massís del  Montsec es el punt de partida ideal per a totes aquells  visitants que volen descobrir aquest entorn tant autèntic i desconegut de la geografia catalana.

Senderisme

Estem planificant rutes per conèixer el entorn de Toló, de una manera sostenible, sense haver d’agafar el cotxe, aprofitant així millor el vostre temps i aprofundint en el coneixement del nostre territori.

Ruta circular Toló- Castell- Serra de la Campaneta- Hostal Roig- Toló. Caminada circular de uns 11,2 km a on trobarem restes de trinxeres i bunquers de la guerra civil i gaudirem de unes magnifiques vistes.

Podeu seguir la ruta en el següent enllaç wikiloc.

Ruta del Front del Pallars i la columna Durruti: Caminada de uns 8 km fins la Roca Alta al Montsec de Rubies per a disfrutar de unes vistes magnifiques de tota la Noguera al Sud i el Pirineu al nord. Descubrirem un bunquer amb inscripcions originals de la Columma Durruti en el front del Pallars.

Pujada a Sant Salvador del Bosc (camí de les cent corbes)

GR1-Sender historic etapa 21

Bicicleta de muntanya

En aquest mosaic de camps, prats i muntanyes hi ha moltes pistes i camins   a on practicar la bicicleta, ja sigui fent passejades familiars o rutes mes llargues amb desnivell. Tenim a la vostra disposició, per un preu simbòlic, una sèrie de bicicletes de muntanya de diferents mides per tal de poder gaudir aquesta activitat.

A continuació us detallem algunes rutes per coneixer aquest entorn únic.

Cliqueu al nom de cada ruta per obtenir els detalls en pdf i al costat per descarregar el track.

Turisme

Des de Toló tindreu una bona base per visitar tot el que ens ofereix el Pallars Jussà. Desde la visita al Congost de Montrebei, fins gaudir de una ruta a la Vall Fosca.

Congost de Montrebei.

La Vall de Barcedana: Ruta en cotxe per descobrir la Vall de Barcedana, passant per l’Hostal Roig, una petita caminada per visitar el castell de sant Gervàs, descobrir un espectacular mirador al poble de  Llimiana i gaudir d’un bany o activitats aquàtiques al embassament de Terradets.

Gorg de Merea: Situat a 3 km de casa nostra, en el riu conques, descobriu un autentic “jacuzzi” natural no nomes al estiu sino que es molt recomanable a la primavera i la tardor. Imatges

Visites al Parc Cretaci (Museu de la Conca Dellà)

Situat a pocs quilometres de casa nostre, a Isona, el Museu de la Conca Dellà, us ofereix propostes per a poder descobrir una zona que temps enrere va ser ocupada per la cultura Romana, i molt abans, habitada per els darrers DINOSAURES que van habitar la terra.

La visita al museu es per lliure però s’hi organitzen visites guiades i combinades als jaciments paleontològics de la zona on un guia us explicarà  i interpretarà sobre el terreny. (Cal reserva prèvia)

Molt recomanable per anar també amb infants.

Castell Mur

El castell de Mur, per la seva arquitectura i estat de conservació, esdevé emblema dels castells de frontera dels comtats catalans.

Constitueix l’exemple de fortalesa  romànica del segle XI més ben conservada de tot Catalunya. És una obra declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.

La visita al Castell es guiada amb una duració aproximada de 45 min, s’ha de consultar horaris, però no cal reserva prèvia.

Experiències amb estrelles

Estem en un cel considerat Starlight, un dels millors llocs del mon per fer observació astronòmica i gaudir de la llum de les estrelles.

Vine i viu una experiència única, acompanyat d’ un astrònom, a descobrir el univers amb el teu  grup o la teva parella